Schaliegas

Na een jaar lang bloggen en twitteren heeft vandaag (26-08-2013) Henk Kamp een besluit over proefboren uitgesteld. Met een beetje goede wil zal tegen de tijd dat een volgend kabinet besluiten moet (wil?) nemen inmiddels zoveel bekend zijn over de onzin van schaliegas dat het hele onzalige idee afgeserveerd wordt. We gaan dan  gewoon voor zon, wind, biomassa en geowarmte, een besluit dat we vandaag veilig kinnen nemen, we schaden er niemand mee, behalve een paar gas- en kolencentrale-eigenaren. Hier mijn verzameling schaliegasblogs:

Tegengas

Schaliegas <> Slochteren 2.0

Welk probleem lost schaliegas eigenlijk op?

Schaliegas en Gashydraten

Schaliegas gaat nooit meer dan 5% Slochteren leveren

Schaliegas, daar gaan we weer (Volkskrant, van Baalen)

Cursus schaliegasdoelen formuleren

Goed gesprek met een fossiel

NOS Komkommernieuws verhaal over schaliegas

Hoe de Britse overheid haar onderdanen fopt

Als PeakOiler had ik al veel gelezen over schaliegas in de VS toen eind 2012 Nederland opeens ontdekt leek door de frackers. Ik heb als blogger geprobeerd invloed uit te oefenen op het nationale debat daar over, en ben allengs tot de conclusie gekomen dat de beste manier daarvoor via de ratio zou moeten lopen : Welke doelen streven we eigenlijk na met schaliegas.

7 reacties op Schaliegas

  1. Pingback: De Limburgeraar – Braak | Verhuizen van de Randstad naar Limburg

  2. Pieter zegt:

    Schaliegas staat ter discussie en dat is niet zonder reden. Mijn mening is: bij twijfel niet doen! Donderdag 12 september 2013 is de dag van de duurzaamheid. Het is belangrijk dat huishoudens energiezuinig worden. Daarvoor is deze speciale cursus ontwikkelt.
    Hoe maak ik mijn huis energiezuinig
    Met de tips uit deze curus kun je jouw huis verduurzamen. Hierdoor hoeft de overheid niet te kijken naar schaliegas. Dat moeten ze mooi in de grond laten zitten.

    • Lars Boelen zegt:

      Hallo Pieter,

      Helaas is Leeuwarden net te ver om op 5 avonden heen en weer te rijden vanuit Weert, maar eventueel cursusmateriaal zal ik graag lezen!

      Verder sluit ik me bij je mening aan, en hoop ik dat we ipv schaliegas te gaan gebruiken stoppen met exporteren en voor niks weggeven aan de industrie zodat de burgers van Nederland de kachel nog lang kunnen laten branden tijdens de transisitie naar warmtepompen en nulwoningen.

      Lars

  3. Pingback: De Limburgeraar – Braak | Voorbeschouwing op wat komen gaat

  4. Pingback: Gastblog Lars Boelen | De Windvogel

  5. Pingback: VVD maakt zich belachelijk met kamervragen windmolens | Voorbeschouwing op wat komen gaat

  6. Pingback: Martin Sommer gaat op de koffie bij …… Aldel | Voorbeschouwing op wat komen gaat

Plaats een reactie