VVD maakt zich belachelijk met kamervragen windmolens

Arme minister Kamp,

Ik heb wat op hem gefoeterd met zijn schaliegasgedram en kadootjes aan aluminiumsmelter Aldel, maar vandaag leef ik met hem mee. Zijn moederpartij, de VDD, bij monde van René Leegte heeft namelijk kamervragen gesteld over het klimaatakkoord in het algemeen en “Wind op Zee” in het bijzonder. In de fossiele hoofden van de VVD kamerleden leeft namelijk het idee dat duurzaam niet uit kan, omdat hun broodheer Shell er minder door gaat verdienen. Echt alles wordt uit de kast getrokken om duurzame energie in een kwaad daglicht te stellen met als absurd hoogtepunt dit:

Staaldoden
Bron : Antwoord Kamp op  kamervragen dd 14-11-2013

<foetermodus>
Een windmolen op zee is namelijk niet gemaakt van papier mache, maar van ijzer, of preciezer, van staal. En als je meer windmolens gaat bouwen, heb je meer staal nodig. En als je meer staal nodig hebt, dan moet er meer ijzererts ingevoerd worden. En als er meer ijzererts ingevoerd wordt dan wordt er blijkbaar ergens op de wereld meer ijzererts gedolven want Nederland heeft zelf geen ijzerertsmijnen (meer) en nu komen we bij het punt van de VVD. Als er namelijk meer ijzererts gedolven wordt, dan gebeuren er meer ongelukken in de mijnen waar speciaal voor de Nederlandse windmolenpalenindustrie de productie zojuist is opgevoerd.

De paal van zo’n windmolen bestaat bijna helemaal uit staal (en een beetje verf). De bladen bestaan uit kunststofvezels maar ik weet daar niet zoveel van, dus de doden die in de windmolenkunststofvezelindustrie vallen en de windmolenverfindustrie moet ik in dit stuk helaas achterwegen laten.

Van de windmolenpalen en de staalindustrie weet ik wel het nodige:
– een paal met gondel weegt ongeveer 300 ton (+18.000 kilo voor de wieken)
– de wereldproduktie aan ijzererts bedraagt ongeveer 3 miljard ton
– in Australië vielen in het eerste decennium van deze eeuw 14 doden in de ijzerwinning voor de winning van 4 miljard ton ijzererst (in 10 jaar)
– In Australië valt dus  1 dode per 285 miljoen ton ijzererts. Ofwel 3,5 x 10E-9 dode per ton.

iron_ore-mining

En als je dus 500 windmolens in 10 jaar op zee gaat neerzetten, dan heeft het Nederlandsche Volk in die periode dus 500 x 300 = 150.000 ton x 3,5 x 10E-9 = 0,0005 extra doden op zijn geweten.

Aangezien de autopartij VVD elk jaar 500.000 nieuwe auto’s verwelkomt op de weg (die pak ‘m beet een ton wegen) neemt ze wel de 0,0015 extra doden daarvan voor lief, beetje inconsequent denkt meneer Leegte. En dus lieve vrienden:

Dat wil de VVD niet meer op zijn geweten hebben, en dat is voor haar dan ook reden om VANAF 1-1-2014 ALLE IJZEREN PRODUCTEN TE VERBIEDEN.</foetermodus>

Huiswerk voor René : reken uit hoeveel doden de Nederlandse Steenkoolverbruikers op hun geweten hebben door de door hun afgedwongen steenkoolmijnexpansie, fijnstofuitstoot, zeetemperatuurstijging en daardoor veroorzaakte supertyfonen. (tip, kijk vanavond naar de hulpactie voor de Filippijnen)

Oh ja, ik,was het bijna vergeten, de bezine in uw tank kost ook wel eens een mensen leven of wat

TwitterVolgen

Advertenties

Over Lars Boelen

I have a privately held company in sustainability advice. I specialise in transforming houses from gas-heated to using sustainable sources.
Dit bericht werd geplaatst in CO2, economie, Klimaat, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op VVD maakt zich belachelijk met kamervragen windmolens

 1. Renee Leegte wekte bij het WGO energie sterk de indruk dat de VVd alles al heeft geregeld wat ze wilden binnenhalen.
  Hij begon zijn 31 min spreektijd met een college over een irrelevant onderwerp, en sloot dat af met “ik heb zoveel spreek tijd, ik weet niet hoe dat te vullen”

  Dit is het gedrag van wanbestuur, het maakt ze niet uit welke schade ze aanrichten.

  • Lars Boelen zegt:

   Henk,

   Bedankt voor je reactie. Echt, dit is toch je reinste verspilling van de tijd van de minister? Bovenstaande informatie had hij met 5 minuten Google’en kunnen verzamelen, doel is dus overduidelijk “zwart” maken van de duurzame industrietak. Walgelijk.

   Er zit dan niks anders op dan dat aan de kaak te stellen.

 2. Wil Herman zegt:

  Hempcrete is sterker dan staal. Waarom geen nieuwe industrie opstarten. Er ligt een zee aan braakliggend terrein in nl.

  • Lars Boelen zegt:

   Hoi Wil,

   Ik heb je hempcrete pas bekeken, interessant, maar ik betwijfel of het al ver genoeg ontwikkeld is om in maritieme omstandigheden een 150 meter hoge zwaarbelaste toren mee te bouwen. Heb je daar extra informatie over?

   Lars

   • Wil Herman zegt:

    Nee Lars, dat is nog nooit vertoond. Wat niet wil zeggen dat het onmogelijk is. TNO zou hier eens aandacht aan moeten besteden. In de US, Australië en UK wordt expertise opgebouwd en wij missen de boot.

   • Lars Boelen zegt:

    Beetje het specialisme van Nederland aan het worden; de boot missen 🙂

  • Omdat Hempcrete maar ca 5% van de dichtheid en drukvastheid heeft vergeleken met gewoon beton,is het ongeschikt voor hoge bouwwerken, als dragend materiaal. Wel als gevel opvulling. Doordat het veel lichter is als beton en steen, is het daar juist weer een voordeel.

 3. Chris zegt:

  Hilarisch: “In de fossiele hoofden van de VVD kamerleden leeft namelijk het idee dat duurzaam niet uit kan, omdat hun broodheer Shell er minder door gaat verdienen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s