Funfoodvlees : strengere wetgeving voor bio-industrie nodig?

20140126-202011.jpg

Je zou denken dat dit stuk gaat over de vreselijke misstanden in de fastfoodhandel waar het zomaar kan gebeuren dat je, oh horror, een KIPPENKOP in je doosje vindt. Die reactie had ik de eerste keer dat ik de foto zag ook. Dingen als, “die zal een lekkere schadeclaim indienen en rijk worden”, schieten ook door je hoofd. Maar ik wil het perspectief op deze foto graag verplaatsen van dat arme kippenhoofdje naar de weldoorvoede consument op de achtergrond. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom ze opeens een doos met plofkipflarden volgepropt met Monsanto mais, gedompeld in Monsanto maïsvlokken en gebakken in Monsanto maïsolie, nodig had. Honger is het niet geweest, dus wat dan wel? Verdriet wegvreten? Tijd over? Gezellig bijkletsen? Geen van alle reden wat mij betreft om een bio-industrie voor in stand te houden, hetzelfde resultaat had ze met een broodje gezond kunnen bereiken.

En als je het zo dus bekijkt is het misschien helemaal niet tijd voor een oproep voor regulering van de bio-industrie, maar gewoon voor een verbod op funfoodketens die vlees verschrootten en hapklaar frituren tot hun core business hebben verheven. De KFC-kippen en McDonalds koeien hoeven dan helemaal niet meer gefokt te worden, de industrie verdwijnt. Onze samenleving kan prima zonder ze, en op de plekken die leegkomen kunnen kleine zelfstandigen de lekkerste broodjeswinkels van Nederland in ere herstellen, echte banen, geen McJobs meer. We hoeven hier niet voor op Europese wetgeving te wachten, een Algemeen Plaatselijke Verordening van een moedig college van B&W moet genoeg zijn om funfoodvleesbedrijven weg te krijgen.
Denk daar maar eens over na.

Smakelijk!

TwitterVolgen
(Al 5 jaar niet meer in een FF-winkel geweest, incidenteel worstenbroodjes liefhebber)

Advertenties

Over Lars Boelen

Ik blog over alles wat mij bezighoudt : huizenmarkt, economie, schaliegas, energietransitie en wat verder op mijn pad komt. Reacties worden zeer op prijs gesteld om mij te helpen mijn waanideeen aan te scherpen of te herzien.
Dit bericht werd geplaatst in Beschaving, Politiek, toekomst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s